Dette site bruger cookies

 

Der har gennem årene været positive forældreerfaringer med brugen af essentielle fedtsyrer til børn med Dyspraksi. Eye Q er blot et produkt ud af mange forskellige, men det nævnes her idet der er forsket i netop dette produkt i forhold til børn med indlæringsvanskeligheder, herunder dysleksi, dyspraksi, adhd o.l.

se evt. forskningsartikel her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15867048

 

Eye Q kan købes i matas og helsekostbutikker over hele landet. Det fås som almindelige piller, som tygge-piller til børn og på flydende form i flasker, med flere smagsvarianter. Det er individuelt hvilken form børnene kan/vil indtage i. Alle tre alternativer benyttes af mange familier i foreningen.

 

Medlemmer af Dyspraksiforeningen kan købe Eye Q med rabat. Klik her

 

Senest har vi fået et tip fra en forælder der laver smoothies med den flydende eye Q i, med stor succes. Derfor kommer forslag til opskrift her:

 

Smoothies med Eye Q:

 

150-200 g. Frosne bær (jordbær, skovbær, hindbær, blåbær osv.)

evt. en presset appelsin

evt. en halv banan

ca. 1 1/2 dl. mælk eller a38/yoghurt eller juice

Eye Q (se dosering på pakken)

 

 

Vitaminer og mineraler:

 

Foruden Eye Q, er der visse andre vitaminer og mineraler man kan overveje at tilføre børnene. Svend Prytz har ved flere diagnosticeringer nævnt at B-vitaminer er en god ting at tilføre. 

De fedtsyrer man indtager i form af eye Q, interagerer som alle andre bestandele i både kosten og kroppen, med andre vitaminer og mineraler, i nogle af de mange processer der konstant foregår i os for at holde os i live og opretholde og bedre vores sundhed.

 

B6 kan være hensigtsmæssigt at tilføre, idet det hjælper til med at åbne cellemembranerne i hjernen, så fedtsyrerne/eye Q (samt en lang række andre vitaminer og mineraler fra kosten) kan trænge ind og virke som ønsket.

Teknisk set, bliver fedtsyrerne når vi har indtaget dem, omdannet og aktiveret i flere delprocesser og har altså brug for andre vitaminer og mineralers indvirken for at denne omdannelse og dermed optagelse sker. B6 har en væsentlig betydning herfor. Også B3 skal nævnes som en beskytter af nervesystemet. 

 

Magnesium kan også være en mulighed at tilføre, det har bl.a. betydning for styringsfunktioner og hukommelse. Stadig er B-vitaminerne en forudsætning for at mineralet kan trænge ind og virke i cellerne. Der er positive forældreerfaringer med produktet "Dolomit" af mærket "natur-drogeriet", som kan købes i helsebutikker og matas til 45 kr. for 100 stk.

 

Zink er det sidste mineral der skal nævnes. Det interagerer med fedtsyrerne/eye Q og B6 ligesom magnesium. Det er i nyeste tid ofte betegnet som "hjernemineralet", idet man har set ganske positive resultater ved at tilføre det til anoretikere. Det påvirker foruden en mængde andre fysiologiske funktioner, de neurologiske.

 

Eksempel på ugentlig tilførsel/dosering (fra en forælder):

Morgen:

3 stk. eye Q (nedjusteres for de fleste efter 12 uger, til 1 stk.)

1 stk. Dolomit (320 mg. magnesium og 576 mg. calcium)

1 stk. B6 (25-50 mg. alt efter mærke og behov)

 

Aften:

3 stk. eye Q (nedjusteres for de fleste efter 12 uger, til 1 stk.)

 

2 X ugenligt:

1 stk. Zink (100 mg. zinksulfat svarende til 22 mg. zink)

 

OBS! Konsulter altid med en læge før du/dit barn begynder at spise vitamin/mineralpræparater!

 

 Litteraturhenvisning: The Oxford-Durham Study

 

 Erfaringer med Eye Q

På  Englesind  kan man læse virkelig interessante ting om forældres erfaringer med Eye Q ifht. problemer med håndskrift, matematik, sidde stille, taktil sensitivitet, tics osv osv

 

 

Yderligere information